Turun alueella monipuolista aikuiskoulutusta

Turun alueella toimivat työvoimakouluttajat Turun Aikuiskoulutuskeskus ja Rasekon Timali ovat keskittyneet työvoima- ja ammatilliseen aikuiskoulutukseen. Nämä tahot ovat kokeneita koulutuksen järjestäjä. Mukaan mahtuu omaehtoista aikuis-, oppisopimus-, ja työvoima- sekä yrityksille suunnattua henkilöstökoulutusta. Toimipaikkoja näillä kahdella on Lounais-Suomen alueella Turussa Artukaisissa ja Kärsämäessä sekä Raisiossa, Naantalissa ja vuokrapaikkassa Salossa.

Turun akk  ja Rasekon aikuiskoulutuskeskus Timali tarjoavat myös ohjausta ja neuvontaa. Näiden sivuilta löydät opinto-ohjaajien päivystysajat ja yhteystiedot, mikäli mietit vielä sopivaa koulutusalaa tai ammattia itsellesi. Toisenlainen vaihtoehto voisi olla uravalmennus. Termi tarkoittaa ammatinvalinnan ja työn ohjausta ryhmässä. Uravalmennukseen pääsee paikallisen TE-toimiston kautta. Ota yhteyttä omaan virkailijaasi.

Tällä hetkellä työvoimakoulutuksen piirissä Turussa on tarjolla 67 ja Raisiossa 10 eri vaihtoehtoa. Tähän koulutustyyppiin tarvitset TE-toimistoltasi puollon, jonka on oltava mukana koulutuksen alkaessa. Haku tapahtuu sähköisesti TE-toimiston sivuilla. Helmikuussa alkavat Turussa mm. Hygieniapassi- ja tarjoilijan koulutus. Koulutusaloja on monia mm. Koneasentajat ja korjaajat, Kiinteistöhuolto ja siivous, Myyjät ja kauppiaat, Suojelu- ja vartiointi… Lisää löytyy netistä täältä, kirjoita ammattisi hakusana ja valitse sijainti, niin pääset alkuun.

Onnea matkaan!

***

Lähteet: Raseko, Raisio ja Turun akk.

© LT ry – Lounais-Suomen Työllistäjät

Raportoi: Arto Laine, kuvat: Pixabay.

Vastaa

%d bloggaajaa tykkää tästä: