Turun naapurissa myös ammatillista koulutusta tarjolla

Turun akk:n ohella ammatillista aikuiskoulutusta antaa Raisiossa toimiva Rasekon aikuisopisto Timali. Koulutukseen osallistuu vuositasolla yli 1500 aikuisopiskelijaa. Tarjolla on monen eri alan ammatillisia perustutkintoja, ammattitutkintoja ja erikoisammattitutkintoja. Asiakaskeskeisyys on kaiken perusta. Toimipisteitä on yksistään Raisiossa viidessä osoitteessa ja yksi sekä Naantalissa että Mynämäellä. Olennaista on, että Rasekon aikuisopisto Timalilla on toimintaa kaikissa Rasekon toimipisteissä. Aikuiskoulutukseen on jatkuva haku.

Raseko tarjoaa myös ohjausta ja neuvontaa. Jos jäit vaikka vaille opiskelupaikkaa, etkä osaa oikein päättä omaa alaasi vielä, Ohjaamo tulee avuksesi. Ohjaamosta saat tukea valinnoissasi opiskelu-, työkokeilu- tai työpaikan hakemisessa. Toisenlainen vaihtoehto voisi olla VALMA – Ammatilliseen peruskoulutukseen valmentava koulutus.

Kohderyhmä:

Koulutus on tarkoitettu oppivelvollisuuden suorittaneille ja muille ilman perusasteen jälkeistä tutkintoa oleville, työttömille työhakijoille, vanhentuneen tai puutteellisen ammattitaidon omaaville, erityistä tukea tarvitseville sekä maahanmuuttajataustaisille henkilöille. Ammatilliseen koulutukseen valmentavassa koulutuksessa opiskelijalla on mahdollisuus valmentautua työpaikalla järjestettävään koulutukseen yksilöllisten valintojen avulla. – Lähde: Raseko

Työvoimakoulutus

Tällä hetkellä työvoimakoulutuksen piirissä on tarjolla Raisiossa 10 ja Turussa 67 eri vaihtoehtoa. Tähän koulutustyyppiin tarvitset TE-toimistoltasi puollon, jonka on oltava mukana koulutuksen alkaessa. Haku tapahtuu sähköisesti TE-toimiston sivuilla. Koulutustarjontaa on mm. Taloushallinto, Kiinteistöpalvelu ja Hoitoaloilla. Lisää löytyy netistä täältä, kirjoita ammattisi hakusana ja valitse sijainti, niin pääset alkuun. Mikäli jokin näistä tai muista aloista kiinnostaa, ota yhteyttä TE-toimistovirkailijaasi.

Onnea matkaan!

***

Lähde: Raseko, Raisio ja Turun akk.

© LT ry – Lounais-Suomen Työllistäjät

Raportoi: Arto Laine, kuvat: Pixabay.

Vastaa

%d bloggaajaa tykkää tästä: