Onnistumisia

Hannele

Kierrätysmyymälässämme kuntouttavassa työtoiminnassa ollut Hannele, 29 v. oli myyntityön ohessa haaveillut lastentarhanopettajan työstä. Hän onnistui vaihtamaan työtoimintapaikan päiväkotiin. Puolen vuoden päästä Hannele pääsi yliopistoon lukemaan kasvatustieteitä.

Mirva

Mirva, 22 v. teki koruja ja tekstiilikäsitöitä PajaNaantalilla. Askarteluiden lisäksi häntä kiinnosti myös puu- ja metalliala. Hän pääsikin opiskelemaan veneenveiston artesaaniksi Mynämäen käsi- ja taideteollisuusopistoon.

Tiina

Mm. media-assariksi opiskelleella Tiinalla, 46v. on monitahoinen työtausta toimisto- ja mainosmaailmasta. Vuoden työttömyyden jälkeen hän sai toimistosihteerin paikan LT ry:ltä. Rutiinitöiden ohessa hän on saanut toteuttaa yhdistyksen mainos- & markkinointimateriaaleja. Hän on toiminut myös tiedottajan ja työnohjaajan tehtävissä.

 

Artturi

Pitkän työttömyysajan jälkeen Artturi pääsi kuntouttavaan työtoimintaan kierrätysmyymälään. Hän toimi aluksi elektroniikkapuolen laitemyyjänä ja kokoamistehtävissä. ”Ahkeroiden työtäni tehden pääsin kirjoittamaan juttuja yhdistyksen lehteen. Tämä työ on unelma-ammattini tätä nykyä” toteaa Artturi, 51v. hymyillen.

 

Miikka

”Olin raksalla töissä pitemmän tovin yli 20 vuotta. Yritys meni lopulta vasaran alla. Nelikymppisenä olin puilla paljailla yllättäen. Töitä herui vielä yhdestä muuttofirmasta, mutta se ei ottanut tuulta alleen. Koitti kuiva-aika TE-toimiston väen kanssa sai painia toimeentulon ohuuden paineessa. Lopulta näin Visiån. Hain ja sain palkkatuettua työtä LT ry:stä”, hykertelee Miikka.

 

Turo

Turo 26 v. tuli kuntouttavaan työtoimintaan Raision Ekotorille. Turolla on datanomin tutkinto ja hän pääsi suoraan IT-tehtäviin. Ajan myötä Turo eteni ATK-vastaavaksi. Hän lähti yhdistyksestä saatuaan paikan suuren yrityksen tietohallinnosta (help desk).

Benita

Benita on pitkäaikainen yhdistyksemme työntekijä. Hän aloitti Ekotorin tavaravastaanotossa. Taitavana ajajana hän siirtyi kuljetustehtäviin. Nykyään hän opettelee vastaavan ohjaajan tehtäviin toimintakeskus Mantymäessä.

Timo

Mielenterveysongelmien vuoksi aikaisemmin pois työelämästä ollut Timo, pystyi palaamaan takaisin työuralle räätälöidyn hoito-ohjelman ansioista. Hän aloitti kuntouttavan työtoiminnan kautta Ekotilan myymälässä tietokoneiden kokoonpanijana ja -myyjänä. Nyt hän on päässyt työkokeilutoiminnan piiriin ja odottaa pääsyä palkkatuettuun työhön.

 

Mari

Mari oli visualistiopintonsa harjoittelujaksolla Kierrätysmyymälä EkoTilassa. Valmistuttuaan kesällä 2017 hän sai somistajan paikan myymälässä.

 

 

Anu

On pienestä pitäen tykännyt valokuvaamisesta. Koko elämän rakkaana harrastuksena on ollut myös eläimet. Niinpä hän sai loistavan idean. Anu päätti perustaa eläinten valokuvausstudion. Hän hankki vielä valokuvauksesta pätevyyden toimiinsa.

 

 

 

Juha

Juha, IT-asioista vastaava työntekijä, avaa meidän muiden konttorirottien läppäriongelmat kuin taikaiskusta. Hän aloitti yhdistyksessä valmistuttuaan ensin datanomiksi.

Juha huomattiin yhdistyksessä osaavaksi henkilöksi. Hänellä on erinomaista loogista päättelykykyä ja hän tarttuu uusiin hommiin pelkäämättä. Juha aloitti kuntouttavalla työtoiminnalla. Jatko oli selviö työkokeilun muodossa. Nyt hän on palkkatuetussa pestissään erinomainen IT-alan osaaja. Häntä kiinnostaa olla IT-sekatyöläinen, jossa monipuoliset työtehtävät innostavat. Hän tykkää käytännön toimista. Nykyisin hän kuvailee työtään: ”Tykkään hommastani”. Hän on ollut kanssamme jo kolme vuotta.

 

Kerro Sinäkin onnistumistarinasi meille!

Kerro tarinasi – vaikuta lehden sisältöön

***

 

© Tekstit: Tia Mäkelä ja Arto Laine.

Kuvat: Tia Mäkelä(Mirvan, Artturin ja Turon kuvat), Arto Laine(Tiinan kuva) ja Pixabay (lastentarha- ja johtokuva), kuvien käsittely Tia Mäkelä.

(osa nimistä voi olla muutettu yksityisyydensuojan takia)